Rengöra diskmaskin – De bästa tipsen

rengöring av diskmaskin

Hemligheten bakom rengöring av diskmaskiner

En diskmaskin är den mest bekväma hushållsapparaten för att hålla dina kärl och porslin rena och snygga. Den hjälper också till att hålla ditt kök rent. Samtidigt är det också nödvändigt att hålla din diskmaskin i gott skick genom att rengöra den regelbundet och kontrollera dess funktion, för att säkerställa dess hållbarhet och prestanda.

Här är några tips som gör att du kan hålla din diskmaskin ren.

Det är inte bra att klaga på diskmaskinstillverkaren för brister i din diskmaskin om den inte sköts på rätt sätt av ägaren.

Temperaturen på vattnet

Temperaturen för att starta reningsprocessen i diskmaskin bör vara 50 grader och denna kan ökas till 60 grader för att spola av maten och 70 grader för att sanera och ta bort alla bakterier. Detta lägsta temperaturkrav bör bibehållas i diskmaskiner för att få en effektiv rengöring av disken. Även på restauranger, får den lägsta temperaturen som används höjas till 80 grader för att uppfylla hälsokraven.

Många användare förstår inte konceptet för att upprätthålla den lägsta temperaturen så de startar rengöringsprocessen utan uppvärmning av vattnet till önskad värme. Detta minskar förbrukningen av el som används, men det kan också vara skadligt eftersom disken inte rengörs ordentligt. Detta kan leda till att onödiga bakterier finns kvar i diskmaskinen. Om de inte rengörs ordentligt, kan dessa bakterier spridas till andra tallrikar och bestick.

Diskmedel som används

Det är nödvändigt att använda tvättmedel för att diska. Undvik att använda pulverrengöringsmedel med flera funktioner och billiga sådana. Det är bäst att använda gel eller kristaller. Om din diskmaskin fungerar vid lägre temperatur än vad som anges, då kommer gel att vara ett bättre val för dig, eftersom det löses upp snabbt och om du är bekväm med att använda ett speciellt disksmedel, håll dig till det märket. Om du använder kristaller, se till att de inte hårdnar efter användning eftersom det kan göra att det blir svårare att rengöra diskmaskinen.

Sköljtillsatser

Användningen av sköljtillsats glöms ofta bort av användarna när provet som kom när du köpte diskmaskinen tar slut. Användningen av denna tillsats är för att dränera vattnet helt från disken och göra så att den torkar snabbare. Om detta inte används, kommer det att stanna kvar små droppar av vatten och disken kommer att få vattenfläckar. Tillsättning av några droppar av denna tillsats är tillräckligt nog för en hel cykel.

Lastning av disk

Detta är ett mycket viktigt kriterium när man diskar. Om disken inte är arrangeras på rätt sätt, kan detta leda till felaktig rengöring och att massor av matrester stannar kvar vilket slutligen påverkar hygien faktorn i diskmaskinen. Det är nödvändigt att arrangera koppar, glas och tallrikar i rätt ställning. Genom att placera allt på ett ordnat sätt kommer det att leda till bättre rengöring.

Städtips från Anna på bäst städfirma i Norrköping!